KÖRNYEZETEBARÁT MOSÁS BEMUTATÁSA

Ajánlott használati segédlet
 
Mosódió használata: 4-5 szemnek megfelelő tört héjat tegyél a vászontasakba és helyezd a mosógépbe a ruhák közé.
Egy adag mosódió (4-5 egész szemnek megfelelő héj) hőmérséklettől függően 2-3 alkalommal használható fel újra.

  • 30-40°C-on kb. 3 alkalommal,
  • 50°C-on 2 alkalommal,
  • 60 és a feletti hőfokon 1 alkalommal használható fel újra

  Használati útmutató:
  • Fehér ruhák mosásához 2 evőkanálnyi mosószóda és 1-2 evőkanálnyi folttisztító só használatát ajánljuk. Ha izzadt vagy erősen zsíros foltok vannak a ruhán akkor érdemes mosódió használata is.
  • Enyhén szennyezett, fehér és színes ruhák esetében elég 2-3 evőkanálnyi mosószóda a mosáshoz.

  • Makacsabb szennyeződés esetén a mosószóda mellé érdemes mosódiót használni, melynek zsíroldó hatásával növelhető a tisztító erő.

  • Erősen szennyezett fehér és színes ruhák tisztításához ajánljuk a mosódió és folttisztító só együttes használatát. Aki szeretné ruháinak fehérségét és puhaságát is megtartani annak érdemes itt is kb. 1-2 evőkanál mosószódát használni.

  • Sötét ruhák mosásához mi a mosódióval való mosást ajánljuk. Ha a sötét színű ruha erősen szennyezett, akkor magasabb hőfokon mossunk (kb. 60C°) vagy áztassunk elő. Mosószódát ritkán használunk a sötét ruhák mosásánál, mert egy-egy alkalommal - mint a mosóporok esetében - por foltot hagyott. Ezeket ruhakefével könnyen el lehet távolítani, mi mégis azt javasoljuk, hogy a mosószódát sötét ruhák esetében jól feloldott formában adagoljuk a mosószeres tartályba, így elkerülhetőek a por foltok.
A termékek külön-külön is használhatóak, így áztatáshoz vagy kézzel történő mosáshoz is. 

A mosódió és mosószóda finom puhaságot ad a ruháknak.

A folttisztító só önmagában is kiválóan alkalmazható folteltávolításhoz. Erről bővebben ITT olvashatsz (használati leírás + képek!!!).

Aki igényli az öblítőt, annak környezetbarát mosóparfümök használatát javasoljuk.

Ha sima öblítőt használsz akkor annak felét pótold ki 10%-os ecettel. Így kétszer tovább lesz elég 1 flakon, az illat is erős marad és az öblítőtartályban kialakult nyálkás lerakódást is szépen kipucolja.
 

Színes ruhák, mosódió és mosószóda - indulhat a program :-)

A mosódió a szappanfa termése. Nem enged magából színt. Héjából hőmérséklet hatására szaponin oldódik ki, mely rendkívül jó zsíroldó hatása miatt alkalmazható tisztításra. 

Egy dologra felhívnám a figyelmet. Ha mosás után már nem használjuk közvetlenül újból, akkor a zsákot akasszuk fel bárhová a fürdőszobában és hagyjuk megszáradni a diókat.


A mosódió és mosószóda az idők során lerakódott vízkő- és mosószer maradványok miatt kialakult szürkeséget is mosásról-mosásra koptatja ki a textilekből, így a ruhák eredeti, erős színüket fokozatosan nyerik vissza.

Gazdaságosan használható környezetbarát termékek:
  • Mosódió (250g~975Ft kb. 50 mosásra, 1kg~2.850Ft kb. 150 mosásra)  
Környezetbarát kezdőcsomagban gazdaságosabb, melyben 500g mosószóda, 250g mosódió, 500g folttisztító só és vászontasak található 1.900 Ft-ért!!!

Econut Folyékony mosódió alapú mosógél 5L ~ 4.776FtNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése