2017. 01. 17.

Panna Cotta - amitől a férjed újra beléd szeret :-)

Azt hiszem, egyetértetek velem abban, hogy ez a világ legegyszerűbb desszertje. 




Hozzávalók 4 tálkára:

5 dl tejszín (30%) 
1 dl növényi tej (nekem a legfinomabb a kókusz) vagy 2,8% tej, annak, aki bírja!
4 g zselatin
2 ek eritrit
fél vaníliarúd kikapart magja. 

A zselatint egy kevés tejszínnel csomómentesre keverjük. A maradék tejszínt a többi hozzávalóval összemelegítjük (nem forraljuk), majd hozzáadjuk a zselatinos tejszínt. Vízzel kiöblített tálkákba kanalazzuk és lehűtjük. Gyümölcsökkel, gyümölcsraguval (IR-sek 10-15 óra között fogyasszák) vagy IR-es csokiöntettel tálaljuk.

Ízlésünk szerint variálhatunk az ízeken, lehet kávés, étcsokis, játszhatunk a fűszerekkel (a fahéj javítja a sejtek inzulinérzékenységét, de tehetünk bele kardamomt és gyömbért is). 
Tálalhatjuk gyümölcsökkel (ez esetben számoljunk a gyümölcsök cukortartalmával), de 2 db cukormentes Gullon keksz (2×5,5gramm ch) is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése