2017. 01. 17.

Isteni vaníliás linzerkosárkák (IR barát recept)

Ha egyszerű, mégis különleges és változatosan variálható finomságra vágysz, akkor készíts linzerkosárkákat!

Linzerkosárka hozzávalói

25 dkg zabpehelyliszt (15,25 gramm ch)
10 dkg tk zabliszt (5,5 gramm ch)
kb. 4 ek. eritrit (nem számolós)
1db tojás
12,5 dkg kókuszzsír vagy vaj
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor

Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, kinyúltjuk (kb. akkorára, hogy legalább 12 db kör kijöjjön belőle). 

Egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatjuk, majd kosárkába vagy muffin formás tepsibe igazítjuk őket. 

180 C°-on kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük. 

Addig elkészítjük a krémet.

Krém 

1 csomag Dia-Wellness vanília pudingpor (ch csökkentett, erytritol, stevia édesítőszerrel) 23,94 gramm ch
2 dl kókusztej (5,2 gramm ch- vagy bármilyen másik növényi, vagy amelyik belefér a diétádba

A tejben 2-3 perc alatt csomómentesre keverjük a pudingport.

Ha kisültek a kosárkák, megtöltjük őket vaníliás pudinggal és ízlés szerint díszítjük pár szem gyümölccsel. 14 db kosárkára számolva 1 db kosárka 3,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Inzulinrezisztenciások tízóraira vagy uzsira fogyasszák. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése