2017. 01. 11.

Így úszhatod meg a téli bőrszárazságot! 4 tipp a téli bőrvédelemhez

Bizony-bizony, a téli időszak igazi kihívást jelent bőrünknek. A szüntelen viszketést, a hideg, kirepedezett bőrünket legszívesebben egész nap egy kád forró, habos, babaolajos fürdőben enyhítenénk. Ennyire drasztikus megoldásra viszont nincs szükség!
Elég, ha pár dologra odafigyelsz és nem árt egy kellően hidratáló testápoló sem.

1, Ne fürgyé' le!

Érdemes télen kerülni a forró fürdőket. Igaz, hogy a fagyos időben egy forró fürdő aranyat ér, de nem a száraz bőrödnek. Ilyenkor érdemesebb a tusolást választanod és olyan natúr tusfürdőt használnod, mely visszazsírozza a bőrt, ezáltal a szárazság is enyhülni fog.


2, Zsírozz, olajozz!

Hajmosáshoz érdemes argán olajos balzsamot használnod, mely megfelelően ápolja hajad és az időjárási viszontagságok ellen is megvédi. Tusolás után, az extra száraz bőrfelületekre, használj tiszta argánolajat. Értékes zsírsavai helyreállítják a bőr víz háztartását és megszüntetik a bőrszárazságot.


3. Hidratálj, hidratálj, hidratálj!!!

A hideg, metsző szél is szárítja a bőrt, így mielőtt távoznál otthonról, kend be a szélnek kitett területeket (arc, kéz) és jól bugyoláld be a többi testrészedet!

Ha azok táborához tartozol, akik szeretnek otthon kotyvasztani kencéket, akkor neked ITT egy shea vajas, intenzív testápoló recept. Arcra és az egész testedre használhatod és kis idő alatt összedobhatod. Mélyen hidratál, garantáltan nem fog az arcod kiszáradni a hidegben sem, ha ezzel kened be magad indulás előtt.

Habkönnyű, hidratáló sheamousse

4. Igyál, amennyi csak beléd fér!

Hideg időszakban csökken a folyadékbevitel, ezért erre is fontos odafigyelnünk. A sejtek regenerálódásához elengedhetetlen a megfelelő víz mennyiség, ezért bátran kortyolgassuk napközben a kedvenc teánkat, de a legjobb, ilyenkor is, a tisztított víz.

Kevesebb hulladék keletkezik, nem kell tárolni sem pl. egy zsugorral és könnyedén tölthető vagy egy egy csatos üvegben hűthető (IKEA 1 l)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése