2017. 01. 25.

Korpa? - Néhány TIPP, hogy tegyél ELLENE!

Legyünk akár a gyengébbik, akár az erősebbik nem képviselői, nem kis kellemetlenséget okoz a korpa. Hiába mosunk sűrűbben hajat, hordunk sapkát, mégis állandóan visszatér az életünkbe. Jobbnál jobb samponokat használunk a tünetek mégis maradnak. Miért van ez? És mivel lehetne hatékonyan kezelni?

Néhány hatásos és természetes módszer, amivel csillapíthatod és megszüntetheted a korpát és a vele járó kellemetlen tüneteket.

Teafaolaj

Felhasználási módjait tekintve igen széles skálán mozog. Ebben az esetben kiváló fertőtlenítő hatása miatt alkalmazzuk, hogy tökéletesen fertőtlenítsük vele fejbőrünket.

Kétféleképpen használhatjuk:

Az egyik módszer, hogy az eddig használt samponunkból egy adagnyit kiöntünk a tenyerünkbe és csepegtetünk bele pár csepp teafaolajat. Jól elkeverjük benne és ezzel mosunk hajat. A keveréket legalább 10 percig állni hagyjuk rajta, de minél tovább van rajta, annál jobb.

A másik módszer, hogy hajpakolást készítünk belőle. Veszünk annyi kókuszolajat, amennyivel be tudjuk kenni az egész hajunkat, ez mindenkinél változó. Ha dermedt, akkor hajszárítóval először felolvasszuk (24 C°-on olvad) majd cseppentünk bele néhány csepp teafaolajat. Ezt a pakolást visszük fel a hajunkra. A fejbőrünkre külön figyeljünk, hogy minden problémás helyre kerüljön a pakolásból!!! Ezután vegyünk egy zuhanysapkát és hagyjuk pár órát így a hajunkon vagy akár egy egész éjszakát is. Dupla hajmosással az olaj szépen lejön majd és utána ápolt, élettel teli lesz tőle a haj.Kókuszolaj

A kókuszolaj antibakteriális hatású, így amellett, hogy optimális működésre serkenti a bőrt, különösen hatásos a haj és a fejbőr ápolására, a korpa megszüntetésére. Táplálja, erősíti, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. Azzal, hogy beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést.

Használata nagyon egyszerű. Rákenjük a száraz hajra, alaposan bemasszírozzuk, főleg a hajtövekbe, és pár órát rajta hagyjuk. Lemosás a jól bevált dupla hajmosással.Szódabikarbóna

Nagyanyáink csodaszere, amit most bedörzsölésre használunk. Hajmosás előtt és után is alkalmazható, kevés víz és szódabikarbóna keverékével átdörzsöljük a korpás területeket. Tehetsz bele teafa olajat is, hogy a fertőtlenítő hatás még intenzívebb legyen. Ha jól bemasszíroztuk a fejbőrünket, bő vízzel mossuk ki a masszát belőle. Hatása néhány használat után mutatkozik. A korpa elkezd csökkenni és megszűnni, hajunk fényesebb lesz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése