2016. 08. 30.

Higiénia a gyermekbirodalomban

A gyerekszoba kialakításánál a legfontosabb, hogy minden a kicsik biztonságát és fejlődését szolgálja. A lekerekített bútorélek és a vidám színek mellett azonban arra is kell figyelnünk, hogy mivel takarítunk. A kicsik csúszás-mászás közben találkoznak a vegyszermaradványokkal, melyek környezetükben jelen vannak, és játék közben óhatatlanul szájukba veszik kezüket, ezáltal bejut a szervezetükbe is. A pumpás adagolófejjel a levegőbe jutó vegyszereket mindannyian belélegezzük. Ahol gyerekek vannak, különösen fontos a lakás tisztasága, a higiénia, ám nem mindegy mivel végezzük a takarítást.

Olyan tisztítószerek használata ajánlott, melyek nem tartalmaznak irritatív és allergén anyagokat, természetes összetevőkből állnak és mellette biztonságos tisztaságot eredményeznek.
A bababirodalomban rengeteg játék foglal helyet, melyeket időnként nem árt megtisztítani, a lakás egészében a padló, az etetőszék, a bútorok, a távirányító :-D mind-mind potenciális veszélyforrások bacik szempontjából.

Játékok, melyek díszelegnek a kiskezekről rákerült maszatoktól. Ezek eltüntetése is fontos, de ennél is nagyobb kihívás a megfelelő fertőtlenítés elérése ártó szerek nélkül.

Viszont ez nem lehetetlen!!! 

Törölgetés, játékok tisztítása, potenciális felületek fertőtlenítése

A gyerekszoba bútoraira és a nedves ruhával törölgethető játékokra használj EcoNut mosogatószert. Növényi glicerint és 20%-os mosódió kivonatot tartalmaz, melyet egyszerű főzéssel nyernek ki a mosódióból. Az összetevők természetes eredete miatt, a mosogatószer tökéletesen alkalmas gyümölcsmosásra is és szenzitív bőrűek is bátran használhatják. Kiváló zsíroldó hatása segít feloldani a maszatokat. A levendula illatú mosogatószer SLS és SLES mentes, így aki törekszik ezeket az összetevőket kerülni, annak kiváló megoldást jelenthet.

Víz, szivacs vagy törlőrongy, pár csepp mosogatószer és a gyermekjátékok szépen áttörölhetőek vele.

Aki extra fertőtlenítő hatásra vágyik az cseppentsen néhány csepp teafa olajat is a vízbe. A teafaolaj nem csak szagtalanít, jó levegőfertőtlenítő és kitűnő antibakteriális (baktériumölő) és antiszeptikus (fertőzés gátló) hatású. Ezért érdemes vele otthonod sűrűbben használt berendezéseit is áttörölnöd, mint pl. a kilincseket, vágódeszkát, konyhai pultot, etetőszéket ...stb.


Jótékony hatását otthonod több területén is alkalmazhatod, jóval erősebben fertőtlenít, mint a szokványos tisztítószerek, ugyanakkor környezetbarát, nem is beszélve arról, hogy ha illóolajat használsz, illata átjárja az egész otthonod.

Felmosás

A mosogatószer + teafaolaj kombót használd felmosásra is!

Az apró kezek lábak, négykézláb naponta többször végigtapicskolnak a lakáson, így a padló tisztán tartása éppoly fontos, mint bármely más gyermekholmié. Erre is ügyeljünk, sok bacilus a padlóról kerül a szervezetbe.


az elérhető helyen felejtett laptopok mindig kockázatosak ;-)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése