2016. 08. 12.

ÖKOsan is OKosan

Azt gondoltam, manapság már olyan sokan ismeritek az öko tisztítás csínyját bínyját, hogy ezekről már nem kell szót ejteni. Aztán az elmúlt hetekben egyre többször futottam bele ilyen témákba és rájöttem, hogy sokan hallottak már róla, ki is próbáltatok egy-egy praktikát, de nem tudjátok a szerek kombinációját. Így most úgy döntöttem egy könnyed öko háztartási segítség következik, környezetbarát tisztítókból összerakva.Friss illatú, profi vízkő- és rozsdaoldó, igazán kiadós és öko megoldása a konyhai és fürdőszobai szaniterek, csempék tisztításának. 

Makacs vízkőre szórj egy kiskanálnyi citromsavat és hagyd állni akár fél napot is, de egyébként szórófejes flakonban, vízzel 1:7 arányban hígítva, bőven kifejti hatását. Messze túlteljesít sok bolti tisztítószeren és ha ár érték arányát nézzük, akkor mindenkit kenterbe ver.  

Nálam két szórófejes tisztító van. 

- Az egyik egy natúr citromsav-víz kombó, ezt használom a csapokhoz, csempés felületekhez. 
- A másik citromsav, víz és teafaillóolaj keverékéből áll, mivel ez illatos is és nagyon jó fertőtlenítő a teafaolajtól, ezt használom a wc-k, kád, mosdókagyló, mosogatómedence tisztításához. 

Hatékony és nagyon kiadós tisztítószer. Fél kg kiszerelés több, mint 1 évre kiszolgálta a háztartásunkat. Konyhai és fürdőszobai tisztításon túl használtuk mindenhol, ahol csak rozsda vagy vízkő bukkant fel. 

FONTOS!!!
Ne használj igazi citromot, ha hosszú távra készíted a tisztítószeredet:
1. sárga színű lesz tőle a szer
2. szavatossága bizonytalan
3. kicsit ragadni fog tőle a felület

citromsavas tisztítószer 


Ez egy környezetkímélő só, szokták fehérítőnek is nevezni, mely hagyományos és mosódióval történő mosáshoz egyaránt hasznos.

Használata ennek sem ördöngösség, és a "fehérítő" elnevezés ellenére, színes ruhákhoz is használható, mert fehérítő ereje abban rejlik, hogy a vízkő- és mosószer maradványokat is leszedi a sokszor mosott textilekről. 

Közvetlenül makacs foltra kiskanálnyi vízzel pépesített sót tegyél és hagyd fél órát hatni.

(Nem fakítja a textilt, de a manapság kapható "made in kitudjahol" textilek nem ismert színezőket, a hosszú szállítás és állás miatt pedig gombaölőket (jó büdösek!!!) is tartalmazhatnak, melyek "érzékenysége" nem feltétlenül egyezik meg a hagyományos textilfestékekével, így ezeknél színpróba ajánlott!)

Mosógépben alkalmazva a ruhák közé szórj 1-2 evőkanálnyi sót és legalább 50 fokos programot válassz! 

Áztatáshoz kb. 10 liter vízhez tegyél 2 csapott evőkanál oxi sót és pár óráig hagyd ázni az elszürkült, besárgult ruhaneműket, textileket, majd mosd át a szokásos módon.A mosódióról most nem ejtek szót, ha szívesen olvasnátok róla, akkor kattintsatok az alábbi linkre:
KÖRNYEZETBARÁT MOSÁS BEMUTATÁSA

Helyette viszont bemutatok nektek egy kiváló mosószert, mely nem csak környezetbarát, de kiválóan tisztít, fehér és színes textileket is és nem mellékesen lebomló összetevőkből készült.

Tádááám!

ECONUT MOSÓGÉL 

HATÉKONY ÖKO MOSÓGÉL - A FEHÉREID IS SZERETNI FOGJÁK


 3 liternyi koncentrált, mosódió alapú mosógél, 75 mosást simán fedez, sőt!
💞 Valódi FRANCIA levendula illóolajjal, ami nem allergizál
💞 30° foktól hatékonyan, SELYEMhez és GYAPJÚhoz is használható
💞 Puha tapintású ruhák, ragyogó friss színek

Ez egy mosódió alapú (30%) citromsavval és levendula illóolajjal gazdagított, SLS és SLES mentes, kiváló tisztítóerővel rendelkező mosószer.

Kezdő öko-soknak a legjobb választás, mivel használata megegyezik bármely konvencionális mosószerével.

Hatását citromsav és anionos felületaktív anyagok erősítik, így nem csak színes, de fehér ruhákhoz is kiválóan alkalmazható.

Szenzitív tulajdonsága miatt, érzékeny bőrűek is használhatják.
Babaruhák mosásához is alkalmazható, ekkor viszont ajánlott pár csepp teafa olajat is az öblítő rekeszbe tenni, ezzel még inkább fokozható a fertőtlenítő hatás.

EcoNut Mosógél 3L

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése