2016. 07. 07.

SZŐRTELENÍTÉS UTÁNI BŐRNYUGTATÓ OLAJ készítése

A valós okát megtalálni annak, hogy mitől jönnek elő a szőrtüsző gyulladások, az utálatos piros pöttyök, óriási kihívás és hosszú idő is lehet! 

A fertőtlenítés hiánya (előtte, utána), a kitágult pórusok, a hámréteg sérülése vagy a nem jól megválasztott szőrtelenítési módszer, esetleg a rossz minőségű gyanták vagy pusztán egyéni érzékenység miatt keletkeznek-e, ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Egy biztos, sokaknál jelent gondot a gyulladás mentes állapot elérése, ezért is kell vele foglalkozni, csökkenteni a tüneteket addig, míg meg nem találjuk a számunkra legmegfelelőbb szőrtelenítési technikát és alkalmazott anyagokat.Rengeteg módszer ismert a témában, vannak bolti kencék, macerás technikák és költséges kezelések is, de mi nem ezt a vonalat erősítjük, így hát itt egy egyszerű olajkeverék, mely hatásos lehet a gyantázás utáni gyulladások elkerülésénél.


Ez egy egyszerű, házilag, saját kezűleg is kikeverhető olajkeverék.

Hozzávalók:


- 4-5 csepp teafaolaj (fertőtlenítés)

- 4-5 csepp levendula illóolaj (gyulladás csökkentés)

Az alapanyagokat keverd össze és gyantázás után kend be vele a kezelt felületet.

FONTOS! a bőrirritáció elkerülése, így először mindenképp csinálj bőrtesztet a csuklódon vagy a könyökhajlatban!!!

Az olaj összeállítása könnyű, de arra figyelj, hogy mindig megbízható, ellenőrzött, jó minőségű olajokat használj! Az arányokat ízlésed és igényedhez alakítva megváltoztathatod! Próbáld ki először ezt a receptet és csak utána variálj az olajok mennyiségén! Segítségként a hozzávalóknál az olajok után zárójelben feltüntettem az indikációjukat is, így amelyikre intenzívebben szeretnél hatni, az arra javasolt olajból adagolj többet a keverékbe.

Arról se feledkezz meg, hogy két gyantázás között, hetente egy alkalommal érdemes átradíroznod bőrödet. Ez nem csak azért fontos, hogy a felső hámréteget eltávolítsuk, hanem azért is, hogy bőrünk könnyebben lélegezzen és fel tudja venni a tápláló ásványi anyagokat. Az otthon, könnyedén elkészíthető lábpeeling receptet ITT találod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése