2016. 07. 07.

CUKORGYANTA saját kezűleg

Gondolom mindenki átélte már párszor a szőrtelenítés "örömét" otthon vagy egy szakember keze alatt egy kozmetikai szalonban, de arra kíváncsi lennék, hogy hányan bátorkodtatok már magatok elkészíteni otthon, saját kezűleg a gyantátokat? Nem, nem varázslat, - előkészítéssel és összeállítással együtt is kb. 15 perc az egész. Hogy miről is beszélek? Hát az otthon, könnyedén elkészíthető cukorgyantáról!Használat szempontjából nincs probléma a boltokban kapható gyantapatronokkal, ám összetevőit tekintve ezekbe is egyre több mellékanyagot tesznek a gyártók, színezéket, parfümöt és egyéb irritációt okozó anyagokat, így jobb mielőbb váltani, míg nem lesz bőrünk tele szőrtüszőgyulladásokkal és egyéb irritációkkal.

A cukorgyantát ebből kifolyólag ismertük meg. Az otthon, kényelmesen és könnyen elkészíthető gyanták sorából a cukorgyanta a legegyszerűbb hozzávalókból és a leggyorsabban  állítható össze.

Egyik nagy előnye, hogy 3 olyan összetevőből készül, melyek nagy valószínűséggel a TE konyhádban is megtalálhatóak. Másik nagy előnye, hogy nem ragad hozzá a bőrödhöz, csupán a szőrszálak tapadnak a masszába, így nem okoz hámsérülést a kozmetikai gyantákkal ellentétben.

Lássuk a szupertitkos hozzávalókat:

- 1 csészényi fehér cukor
- kb. egy fél citrom leve 
- negyed csészényi víz

Elkészítése:

Öntsd a cukrot egy lábasba, add hozzá a vizet és a citrom levét is. Kezd el melegíteni a hozzávalókat, de csak óvatosan, maximum közepes fokozaton. Rövid időn belül a cukor elkezd olvadni, majd összevegyül a többi hozzávalóval. A massza színe is elkezd megváltozni. Akkor lesz megfelelő az állag, ha a massza felvesz egy erős aranysárga színt (ld. alul a képen).

Ami nagyon FONTOS! semmiképpen ne menjen át barnába!!!Ha elérted a megfelelő aranyló sárgás színt, akkor nincs más teendőd csak a kiválasztott, megtisztított, MIKRÓBAN KÖNNYEN MELEGÍTHETŐ edénybe tölteni a masszát. Vigyázz, mert ilyenkor még nagyon-nagyon meleg a gyanta!!!

Ha azonnal használni szeretnéd, akkor hagyd hűlni még, nehogy megégesd vele magad! Ha későbbre szánod, akkor használat előtt tedd 30 másodpercre a mikróba, hogy felolvadjon. Egy spatula segítségével utána már könnyen kikanalazhatod a tégelyből a masszádat. Gyantalehúzó csíkkal kényelmesen lehúzható, a maradék masszát pedig szappanos vízzel mosd le. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése