2016. 03. 03.

Ne költs drága ablaktisztítókra - itt egy filléres, hatékony tisztítószer

Imádom a tavaszt, ahogy melegítik a nap sugarai az arcomat, új reményeket és kedvet kapok a megújulásra. Így van ez az otthonommal is, ilyenkor már tervezgetem idén milyen virágokkal fogom díszíteni a teraszt, hová szeretnék túrázni menni vagy épp mi legyen az idei célkitűzés a testi-lelki fejlődésben, -mert hát ez is nagyon fontos :-) 

A kellemes dolgok, - ámde a tavasznak van egy kellemetlenebb hozadéka is - az ablaktisztítás, AMIRŐL MOST ÍRNI SZERETNÉK NEKTEK.

Nálam rengeteg az ablakfelület, egész nap a ház egyik vagy másik szegletében kacsintgatnak be a nap sugarai, éppen ezért már az első csodás, tavaszi napsugarakban kitükröződnek a télvíz idején rárakódott por rétegek, vízcseppek, szennyeződések.

Mint mondottam vala, nem kevés ablakot kell megtisztítanom lehetőleg foltmentesen, mert pl. van egy 360×270 cm-es tolóablakunk is, ha van rajta valahol maszat, azt kezdhetem elölről. 
Szóval valami barátságos és hatékony módszert igyekeztem keresni, persze pénztárcabarát kivitelben.
Így jött az ötlet, hogy kipróbálom a citromsavat, szanitereknél szuperül bejött, nézzük az ablakoknál hogyan teljesít.

- 750 ml meleg vízbe
- ízlés szerint 5-10 csepp citrus illóolaj vagy bármilyen más.

Ezt mind bele egy spricnis flakonba + Spar-ban lehet kapni foltmentesen tisztító mikroszálas ablaktörlő kendőt.

A végeredménnyel elégedett vagyok. Tiszták, csillogóak az ablakok. Nem kellett órákon át dörzsölni a koszt és az illata is kellemes. 

Költségeit nézve kb. 200-250 Ft és a 750 ml víz majd minden ablakra elegendő volt. 

Próbáljátok ki! 


Ha előző este rozmaring ágat és igazi citromhéjat is teszel a vízbe, másnap egy üde illatú tisztítószerrel garázdálkodhatsz ;-) KIPRÓBÁLVA! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése