2014. 03. 12.

Textil (mosható) pelenkák mosása, fertőtlenítése kíméletesenA pelenkák mosásakor nagyon fontos a mosási hőfok, mert típustól függően 40-60 fok felett a textilszálak már erősen roncsolódnak, lerövidítve ezzel a pelus "élettartamát". 
De ha nincs magas hő, akkor hogyan fertőtleníthetünk természetesen "bolti" fertőtlenítők nélkül?

Ne aggódj, van megoldás!!!

Mindenképp enzimmentes, bőrbarát mosószert használj. Kiváló alternatíva lehet a mosódió - akár héj akár a folyékony változata (utóbbit a kézi mosáshoz/áztatáshoz is maceramentesen használhatod, mert a tisztító saponin 35 fok felett oldódik ki a héjból, így a folyékony változatban a már kioldott saponin benne van, így 35 fok alatt is kiváló hatással alkalmazhatod!)
Ezek mellé jöhet a természetes eredetű fertőtlenítő. Erre a teafaolaj a legkiválóbb. A teafaolajat sokan használják ruhaneműk fertőtlenítésére, mivel nem károsítja a szövetet, kíméli a bőrt, és nem okoz allergiás kiütéseket. Fehérneműk, ágyneműk, zoknik vagy babaruhák mosásakor az öblítőtartályba ne a szokásos öblítőt tedd, hanem gyenge ecetet (kb. 0,5-1 dl/mosás) öt csepp teafaolajjal felturbózva, így biztos lehetsz benne, hogy a ruhák fertőtlenítve kerülnek ki a mosógépből. Az ecettel eltávolíthatod a pelenkákra addig rárakódott mosószermaradványokat, a pelusok puhábbak lesznek tőle és jobban szívják majd a nedvességet. Ne ijedj meg, az ecet szaga nem fog kiérződni mosás után.

Természetes mosószerek: https://testformabolt.hu/oko_haztartas/mosas


A pelenkabelsők nedvszívó képessége mosásról mosásra fokozódik, ezért használatbavétel előtt is célszerű egy-két alkalommal átmosnod őket. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése