2014. 02. 27.

Fürdőgolyó házilag

Először a kollégáknak készült mikulás ajándéknak, majd tovább gondolva az alapanyagokat már itthonra is sokszor készítünk.Amire szükséged lesz (mérettől függően, 4-6 golyó): 
200 g szódabikarbónára, 50 g citromsavra és ugyanennyi kukoricakeményítőre, 50-60 g olíva olajra vagy valamilyen természetes vajra (lehet ez sheavaj, kakaóvaj, kókuszzsír, kókuszolaj, mandulaolaj)


Egy tálkába keverjük össze a szódabikarbónát, a citromsavat és a keményítőt, egy másikban pedig az olajat vagy olajakat. Ha kemény vajat választottál, mint pl, a kókusz, shea, kakaóvaj, akkor melegíts rá hajszárítóval (ne feledd ezek a vajak gyorsan, és már kb. 25 fok körül olvadnak, ezért nem kell túlmelegítened őket). Ezután mindkét tál tartalmát dolgozd jól össze egy masszává. Ha szeretnéd színesebbé tenni a golyókat, akkor keverj bele szárított levendulavirágokat vagy rózsaszirmokat, de használhatsz színes kozmetikai agyagokat is vagy a szivárvány minden árnyalatában megtalálható mica porokat is. Az összekevert masszából ezután formázhatsz klasszikus golyó formát, vagy henger formát, esetleg most a sütis formák is kapóra jöhetnek ;-)

Ha olíva helyett shea vajat vagy kókuszolajat is használsz, mindegyik csodálatos hatást fog elérni bőrödön. Ezek természetes bőrápoló szerek, amelyeknél érdemes figyelmet fordítani a minőségre is. A mesterséges alapanyagokat mindenképpen kerüljük el, ha igazi ápolást szeretnénk válasszunk natúr, finomítatlan alapanyagok közül!
 

A golyók elkészültével tedd őket száraz és hűvös helyre, ahol 2-3 napon belül kiszáradnak. 
Fontos, hogy ne érje őket pára, ezért be is csomagolhatod őket nedvszívó papírba. Nedvesség hatására megrepedezhetnek és a pezsgés is elindulhat, ami nem tesz jót az esztétikai hatásnak. Ha eltelt a néhány nap, amit szárításra szántunk, akkor ellenőrizzük az állagukat, és ha száraznak találjuk, akkor máris csomagolhatjuk őket. Érdemes egy szellőzésre alkalmas borítást találnunk, a legjobb, ha beletesszük őket egy légáteresztős kis zacskóba vagy egy dekoratív papírtasakba.
 

Fontos tudni, hogy az így elkészített fürdőgolyókat nem tudjuk túlságosan sokáig tárolni. Ha továbbra is száraz helyen tartjuk, akkor hónapokig eláll. 

Íme a végeredmény:Szódabikarbóna, shea vaj, kakaóvaj, kókuszolaj lelőhely:
http://testformabolt.hu/natur_kozmetikumok/testvajak_olajak

Étkezési szódabikarbóna lelőhely:
http://testformabolt.hu/gyogyhatasu_termekek/nature_cookta_etkezesi_szodabikarbona_250g

...és még pár kép


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése