2013. 07. 31.

Tápláló lábpeeling szőrbenövés kezelésére házilag

A lábpeeling használata nem csak azért fontos, hogy a felső, elhalt hámréteget eltávolítsuk, hanem azért is, mert használata után bőrünk könnyebben lélegzik és jobban fel tudja venni a tápláló ásványi anyagokat.

Sok hölgyet érint a szőrbenövés kellemetlensége, ami bennem is elindította a házi praktikák után való kutakodást. 

Az már biztos volt, hogy a bőr felső rétegének elvastagodását, heti egy alkalommal radírozással csökkenteni kell. A kezdet az olíva olaj-kávézacc-méz kombóval kezdődött. Pár napig tartott a selymesség, majd utána ismét száraz bőrt tapasztaltam. Ezt váltotta a tejföl-cukor-só változat. Ez már sokkal jobban táplált, de a tejföl savanyú illatát két napig éreztem magamon és a felvitelnél probléma volt, hogy a cukor és a só gyorsan felolvadt a tejfölben, így nem volt kellő "dörzsölőanyag".

Ekkor kezdtem el a következő receptúra alapján peelinget készíteni:

- ízlés szerint 4-5 evőkanálnyi kávézacc (nálam a lefőzött kávéból maradt zacc :-) )
- 2 evőkanálnyi kakaóvaj
- 2 evőkanálnyi sheavaj
- 2 evőkanálnyi méz
- 1 evőkanálnyi olaj (ízlés szerint lehet variálni, én sokáig levendula olajat használtam, most felváltva kókusz (fertőtlenítő hatású, szúnyogcsípéseknél kitűnően csillapítja a viszketést) és mandulaolajat (intenzíven táplál) használok.

Elkészítése: A shea vajat, kakaóvajat, mézet és mandulaolajat enyhe melegítéssel keverd össze egy tálkában. Az összeolvasztást végezheted tűzhelyen, alacsony hőfokon való melegítéssel vagy egy hajszárító segítségével. Ha szépen egymásba olvadtak a hozzávalók és massza állagot kaptál, már ne melegítsd tovább. Gyorsan keverd még bele a nagyon apró kávézaccot. Ha szépen elvegyültek a szemek a masszában, már alkalmazhatod is a bőrödön.
Van, hogy a melegítés hatására nagyon folyós állagot kap a massza, ilyenkor hagyd hűlni, mert ahogy veszít hőtartalmából úgy fog visszadermedni. Ha időhiány miatt előre dolgozol és készítesz krémet, akkor a megdermedt állapotot hajszárító vagy gőz fölötti melegítéssel érheted el újra. Nyáron a Nap áldásos melegségével, télen pedig a fűtőtestek segítségével olvasztok :)
A keverékkel alaposan dörzsöld át a bőrödet, hagyd kicsi ideig felszívódni a tápláló hatóanyagokat és ezután tiszta vízzel mosd le. 

  A peeling élénkíti a bőr mikrocirkulációját és erősíti a természetes hámlási folyamatokat, így segítjük a növekvő szőrszálak akadálytalan kinövését.
Ezen felül a rendszeres radírozás javítja a bőrfelszín közelében lévő erek vérellátását, és serkenti a bőr regenerálódását is.
A recept a http://sunny7.at/beauty/naegel/wellness-fuer-die-fuesse/ oldalon található lábkrém tovább gondolt változata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése