2013. 04. 19.

Kakaóvaj megismerése

Kakaóvajas tapasztalataim

Sokat olvasgattam olyan természetes bőrápolókról, melyek az érzékeny, kipirosodó arcbőrömnek gyógyírt jelenthetnének. Sokféle bolti kenceficét kipróbáltam előtte, de arcom egyik után sem lett igazán szép, azaz pattanás és kipirosodás mentes, bársonyosan puha, amit a reklámokban előszeretettel mutatnak. Ezek használatakor olyan érzésem volt, mintha még többet igényelne belőlük a bőröm, persze eredményük az nem érződött, sőt egyre inkább éreztem az ellenkező hatást – érzékenyebb bőr, egyre több piros pötty és intenzívebb szárazság.

Ekkor döntöttem el, hogy kipróbálom a természetes házi praktikákat. Kutakodás közben lettem figyelmes a kakaóvajra, mivel rengeteg oldalon írtak pozitív hatásairól gondoltam kipróbálom, mi veszíteni valóm lehet! Természetes vaj, nem mérgezem vele szervezetemet és még hidratál is. 

Hát jó, akkor jöhet :D

Beszerzése akkor még kicsit nehézkes volt, de nem adtam fel kutakodtam tovább, végül egy kis- és nagykereskedésben találtam rá. 
A NAGY TESZT – Napsütés = Hajszálerek az arcon???

Régen az enyhe tavaszi napsütés is elég volt ahhoz, hogy szép borvirágos arcom legyen. Persze naptejeztem, de azok eltömítették a pórusokat és még több pattanást eredményeztek. Kakaóvaj ezzel szemben szépen lassan szívódott be a bőrömbe, egész nap éreztem a hidratáló hatását és a pirosodás sem jött elő. 
És az illata valami csodás :D

Az igazán lenyűgöző hatást a harmadik hét után kezdtem el érezni. A bőröm valóban bársonyosabb volt és a szép pír is előjött az arcomon, de nem olyan gonosz piros fajta, mint azelőtt, hanem üde és friss bőrszín. A hidratálás megvolt egész napra és a kicsi szarkalábaimon is halványított.

Ezután már az egész testfelületen ezt kezdtem el használni a tömbös változatát, amit csak végig húzok a bőrömön és kicsit szétegyengetek.

Én kifejezetten napozáshoz nem használtam, de utána hidratálónak kitűnő volt. Ha többet jártam-keltem a napsütésben, akkor jó védőkrémnek bizonyult, mert a karom is érzékeny és nem volt probléma a használata után, mint azelőtt.

Mindenkinek ajánlom, akinek a bőre száraz és megfelelő hidratálásra vágyik. 

Olyanoknak, akik az időjárási viszontagságok ellen keresnek védőkrémet – szélben, hidegben, napsütésben a pirosodó és kirepedező, érzékeny bőrükhöz. 

Azoknak is kitűnő választás, akik szeretnék lágyítani ráncaikat vagy regenerálni bőrüket. 

Kismamáknak terhességi csíkjaikra egy természetes, vegyszermentes testápolóként, mivel olyan puhaságot eredményez, melytől a bőr sokkal rugalmasabbá válik.

Fontosabb alkalmazási lehetőségei a bőrápolásban:

  • Száraz bőr esetén: A kakaóvaj lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
  • Ekcémásoknak: Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
  • Pikkelysömör esetén: Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
  • Napozáshoz: A kakaóvaj napvédő hatású, kb. 6 faktoros napozószer
  • Borotválkozás után: Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
  • Bőrkeményedésre: Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése