2013. 02. 13.

Kecsketejes szappanok


Hogy miért pont kecsketej szappan?

A bőr nem csak egy külső védelmi vonalunk, hanem a legnagyobb szervünk, mely rendkívül fontos funkciókat lát el. A szép és egészséges bőr több, mint csupán az arc és a test vonzó köpenye. Külleme rengeteget elárul az ember testi és lelki állapotáról.  Ezek miatt rendkívül fontos, hogy egészséges, teljes értékű "táplálékkal" lássuk el bőrünket és közvetve ezáltal szervezetünket is. A mai szemet vonzó színekkel, díszes csomagolásokkal és finom illatokkal ellátott kozmetikumok többsége sajnos rengeteg, a szervezetünkre káros hatást gyakorló összetevőt tartalmaznak. Ezzel szemben a kecsketejből és növényi olajokból készült szappanok csupa olyan összetevőből épülnek fel, melyek hasznosak bőrünk szárára.

A kecsketejet nem csak különösen egészséges élelmiszerként tartják számon, hanem a kozmetikai iparban is nagyágyúnak számít, ami belülről és kívülről is képes szebbé, egészségesebbé tenni bennünket.


A kecsketej fontos ásványokat tartalmaz: kalciumot, magnéziumot és káliumot. Ezen felül A, B, B2, B6, B12, C és D vitaminokban is bővelkedik.
A kecsketejből készült szappanoknak hidratáló és gyulladáscsökkentő hatása van, ezért száraz és érzékeny bőrre ajánljuk. Bársonyossá, puhává teszi a bőrt. A benne található Q10 enzim és a 70 telítetlen zsírsav alacsony olvadásponton (37° C) behatol a bőr mélyebb rétegeibe is. Magas ásványi anyag és elektrolit tartalma van. Természetes forrása az alpha-hydroxy savnak, mely finoman hámlasztja a bőr elhalt felső hámrétegét így segítve elő a bőr regenerálódását. A tejfehérje rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért a belőle készült szappan természetesen gazdag proteinekben is. Használata során az ekcémában, pikkelysömörben szenvedőknél jelentős javulást tapasztaltak.

A szappankészítők gazdag fantáziavilágának köszönhetően mára már számtalan kiváló szappan variációval bővelkedik a kínálat. Mindenki megtalálhatja egyéni igényeire szabottan a bőrének legmegfelelőbb szappanokat. 

Kézmosástól a lábápolásig minden bőrtípusra ajánljuk, de a leglátványosabb változást száraz, irritált, ekcémás bőrnél érhetjük el.

A kecsketej különösen finoman bánik a bőrrel, kalcium tartalmával egészségesebbé, puhábbá varázsolja. Gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése